Dział obsługi
DZIAŁ OBSŁUGI
W dziale obsługi istnieją następujące stanowiska pracy:
- Starszy administrator / Kierownik działu obsługi
Starszy administrator / Kierownik działu obsługi zobowiązany jest do:
- sprawowania nadzoru nad pracą działu obsługi, w tym dbania o zaopatrzenie w środki czystości i pralnicze,
- zabezpieczania potrzeb transportowych oraz dbania o samochody służbowe.
2. Intendent - magazynier
Intendent - magazynier odpowiedzialny jest za:
- zamawianie artykułów żywnościowych oraz opracowywanie jadłospisów,
- prowadzenie magazynu artykułów żywnościowych,
- kontrolowanie sporządzania posiłków zgodnie z opracowanym jadłospisem.
3. Kucharki
Kucharki odpowiedzialne są za prawidłowe i terminowe, zgodne z jadłospisem sporządzanie posiłków oraz wydawanie ich mieszkańcom.
4. Praczka-szwaczka-prasowaczka
Praczka- szwaczka-prasowaczka zobowiązana jest do prania, prasowania i naprawy bielizny i odzieży mieszkańców oraz prania, prasowania i naprawy pościeli i bielizny Domu.
5. Konserwator
Konserwator ma za zadanie utrzymywać w gotowości technicznej sprzęty i urządzenia oraz ich konserwację i utrzymywanie czystości i porządku wokół Domu.
Pracownicy kuchni wykonują swoje czynności we wszystkie dni tygodnia (w tym niedziele i święta) w godzinach 6.00 - 14.00 I zmiana oraz 11.00 - 19.00 II zmiana
Intendent - magazynier, konserwator oraz praczka-szwaczka-prasowaczka wykonują swoje czynności
od poniedziałku do piątku w godzinach 7.30 - 15.30